Visit Sponsor

Written by: Terrasoverkapping

Soorten meubels gebruikt voor een terras

Terrasmeubelen worden ontworpen op basis van verschillende elementen. Sommige meubelmaterialen zijn goed in een nat klimaat, andere in een droog klimaat en weer andere in een warm klimaat. Voor elk meubelmateriaal heeft het zijn eigen stijl, onderhoudsniveau, sterkte, duurzaamheid en prestaties in een bepaald klimaat. Om het beste meubelmateriaal voor uw terras te kiezen, moet u rekening houden met de volgende factoren.

Aluminium

Aluminium is één van de materialen die op terrassen worden gebruikt. Het staat bekend om zijn weerstand tegen roest en vocht in vergelijking met andere metalen. De poedercoating erop voegt meer bescherming toe tegen elk element dat schade kan veroorzaken.

Voordelen van aluminium materiaal

Zijn lichtgewicht maakt het gemakkelijk om van het ene punt naar het andere te verplaatsen.
Het is gemakkelijk te onderhouden.
Het is de beste weerstand tegen roest en vochtschade.
Het heeft extra bescherming door de poedercoating erop.
Het is gemakkelijk schoon te maken.
Hout

Hout wordt in bijna de hele wereld gebruikt als meubelmateriaal. Maar als het om tuinmeubilair gaat, heeft het een aantal specifieke houtsoorten die worden aanbevolen en het beste kunnen worden gebruikt vanwege hun zachtheid, duurzaamheid en mate van weersbestendigheid. De meest gebruikte zijn teak of eucalyptus en hardhout zoals ceder en grenen.

Voordelen van houten meubelen

Sommige houtsoorten zoals ceder en acacia hebben een natuurlijke weersbestendigheid.
Teak en eucalyptus zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen bij goed onderhoud lang meegaan.
Teak- en eikenhout zijn vochtbestendig.
Kunststof

Gerecycled kunststof is een materiaal dat gebruikt wordt voor terrasmeubels. In stijl en prestaties wordt het gerangschikt als één van de meest gebruikte materialen. Het staat bekend om zijn stevigheid, duurzaamheid, weerstand tegen vocht, barsten, roest en vervaging. Kunststof meubelen worden meestal aanbevolen waar van tijd tot tijd veel beweging wordt ervaren.

Voordelen van gerecyclede kunststof

Het is gemakkelijk schoon te maken.
Het heeft een natuurlijke weerstand tegen vocht en vervaging.
Ze zijn goedkoop te installeren en hoeven dus niet te worden geverfd.
Het vereist minder onderhoud.
Kunststof meubels zijn lichtgewicht.
Kunststof meubels zijn veel comfortabeler.
Smeedijzer

Smeedijzer is het type materiaal dat meestal wordt gebruikt in een winderige omgeving, omdat metaal zwaar en windbestendig is. Het heeft verschillende ontwerpen, kleuren en stijlen die men kan gebruiken. Het is niet aan te raden om een smeedijzer te gebruiken voor uw meubels als u van tijd tot tijd verhuist vanwege de zwaarte ervan. Smeedijzeren meubels kunnen op twee manieren worden gemaakt: gelast en vastgeschroefd.

Voordelen van smeedijzer

De zwaarte maakt hen stevig en stabiel zonder gevaar voor sterke wind.
Het heeft een poedercoating die ze verder beschermt tegen vocht.
Het is eenvoudig te installeren.
Mozaïek

Mozaïek is een soort meubelmateriaal dat tegels, marmer of ander natuurlijk materiaal gebruikt. Het is zwaar en heeft een mooie uitstraling met verschillende kleuren en designs die zowel in het buitenleven als in de eetkamer passen. In vergelijking met andere meubelmaterialen heeft het mozaïek een hoge mate van zorg nodig om de levensduur te verlengen.

Voordelen van mozaïek

Het creëert prachtige kunstwerken voor de omgeving.
Ze zijn gemakkelijk te onderhouden.
Mozaïek kan lang meegaan als het goed wordt verzorgd en onderhouden.
Kussenstoffen

Kussenbekleding is een nieuwe manier om meubels te maken voor de nieuwe look van terrassen. Het is nogal duur. bij het kiezen van kussenstof moet je op zoek gaan naar een buitenontwerp dat bestand is tegen vocht en vlekken. Kussenstoffen zijn niet gemakkelijk te onderhouden en gaan niet lang mee als er niet voorzichtig mee wordt omgegaan.

Voordeel van kussenstoffen

Het is erg comfortabel.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Last modified: 30 september 2021