Visit Sponsor

Written by: Serre

Laten we het over wintertuinen hebben

Wintertuinen zijn één van de meest gesofisticeerde en gewilde woninguitbreidingen. Het is eenvoudig gezegd, een mooie binnentuin met uitzicht op “buiten”, maar beschermd tegen de elementen. Dus, hoe bereiken wintertuinen deze geavanceerde werking? Ze zijn vaak gemaakt van glas of transparant materiaal om de bewoners in staat te stellen nog steeds in contact te zijn met de natuur terwijl ze tijd doorbrengen in de wintertuin Wintertuinen hebben iets meer tijd nodig om te bouwen dan andere buitenconstructies, maar zijn onlangs goedgekeurd voor doe-het-zelvers in de meeste landen ter wereld vanwege de eenvoud van hun constructie. Het selecteren van het beste type wintertuin om te bouwen kan een uitdaging zijn, aangezien er een aantal verschillende wintertuinen zijn op basis van hun ontwerp en uitzicht. Hieronder staan 4 meest gewilde wintertuin-ontwerpen die u thuis kunt bouwen.

Elizabethaans

De Elizabethaanse wintertuin is een zeer populaire wintertuin vanwege de ruimte en het bouwgemak. Hij wordt gekenmerkt door een rechthoekige vorm met een driezijdig hellend dak dat de essentie van de Elizabethaanse periode weerspiegelt. Hierdoor wordt de ruimte uitgeput, terwijl de essentie en de schoonheid van een wintertuin bewaard blijven. Vanwege zijn vorm zorgt dit ontwerp er ook voor dat meer dynamische soorten meubels in de ruimte passen.

Oranjerieën.

Er is discussie geweest over de vraag of oranjerieën wintertuinen zijn of niet. Welnu, oranjerieën kunnen worden gedefinieerd als wintertuinen met iets meer beton op de muren en stevige dakbedekking. Dit betekent dat het wat langer duurt om het te bouwen en u wat meer kost. Oranjerieën hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de moderne bouw. Ze zijn handiger voor meer permanente en langdurige constructies. Oranjerieën kunnen feitelijk worden gebruikt als vaste verblijfplaats voor een persoon.

Victoriaans

Dit is één van de populairste wintertuinen van de moderne tijd, omdat hij geschikt is voor bijna alle soorten gebouwen. Dit ontwerp is zo naadloos dat het in bijna elk huisontwerp past, gemaakt van bijna elk materiaal. Als het huis een tijdelijke of een permanente structuur is, kan het Victoriaans ontwerp nog steeds perfect passen. Deze stijl omvat een steil hellend dak, een erker en sierlijke nokdetails volgens de voorkeuren van de huiseigenaar. Met de moderne bouwmaterialen worden Victoriaanse wintertuinen gebouwd om een leven lang mee te gaan.

Uitbreidingen

Net als oranjerieën zijn uitbreidingen controversieel benoemd als wintertuinen door verschillende personen en professionals. Het grootste verschil tussen een wintertuin en een uitbreiding is de bewoonbaarheid van een uitbreiding. Vaak kan in wintertuinen iets meer worden geïnvesteerd om ze bewoonbaarder te maken. Dit zou inhouden dat delen ervan meer verborgen en permanent worden gemaakt. Dit omvat secties zoals dakbedekking, toegang en vloeren. Daarom kan een ruimte ook dienst doen als een aanbouw en een wintertuin, afhankelijk van het vermogen om daadwerkelijk een veilige ruimte te zijn voor iemand om voor langere tijd in te wonen zonder inbreuk op privacy of veiligheid.

Wintertuinen zijn enkele van de meest aanpasbare ruimtes binnen een huishouden. Het is een heel mooi gebied om binnen een woning te hebben om gewoon van de buitenruimte van de nachtelijke hemel te genieten of om gewoon op afstand met de schoonheid in de natuur in contact te komen. Met de komst van technologie en verschillende bouwmaterialen, zijn wintertuinen een blijvertje en gaan ze zelfs langer mee dan verwacht. Als u een paar euro’s over hebt tijdens of zelfs na de bouw van uw woning, kunt u investeren in een wintertuin en ik verzeker u, u zult er nooit spijt van krijgen. Het kan zelfs worden gebruikt als een ontspanningsruimte, een eethoek en zelfs een plek voor yoga en meditatie. Een hele investering!

(Visited 3 times, 1 visits today)
Last modified: 29 september 2021