Visit Sponsor

Written by: Serre

Wil je een serre bouwen? Lees dit:

We houden er allemaal van om een mooie wintertuin als verlengstuk van onze huizen te hebben. Er zijn een paar dingen waar we op moeten letten als we willen dat onze wintertuinen zin hebben. Anders zou u een serre, wintertuin kunnen bouwen die ondermaats is, of erger nog, een wintertuin die je na een paar weken moet afbreken. Hier zijn een paar dingen waar je kritisch op moet letten bij het bouwen van een wintertuin

1.            Een afwijkend ontwerp hebben

Er is altijd een risico dat een nieuwe wintertuin er totaal onsympathiek uitziet met het huis. Om dit te voorkomen, moet u zeer kieskeurig zijn met het ontwerp en de elementen selecteren die passen bij de stijl van uw huis. Zorg er ook voor dat u een deskundig advies krijgt over de aard van uw huis en hoe de wintertuin deze zal beïnvloeden.

2.            Planningsveronderstellingen hebben

Ga er nooit vanuit dat u de fijne kneepjes van planning en regelgeving voor de bouw van wintertuinen kent. Ik durf te wedden dat het het risico niet waard zou zijn geweest dat u uw wintertuin zou moeten afbreken vanwege een voorschrift dat u over het hoofd zou hebben gezien. Informeer bij uw lokale overheid en bij andere experts wat u moet doen om succesvol een wintertuin in dat gebied te bouwen. Factoren zoals of uw huis op de lijst staat, de grootte van de wintertuine die u wilt bouwen en de afstand tot een naburig pand, zijn bijvoorbeeld van grote invloed op de vraag of planning vereist is. Win altijd advies in bij ervaren bedrijven die u alle bijzonderheden kunnen vertellen.

3.            Het hele proces overhaasten

Doe voldoende onderzoek naar het aanbod op de tuinbouwmarkt. Een snelle beslissing nemen voor iets financieel intensiefs als het bouwen van een wintertuin zou wel eens een hele snelle weg naar uiteindelijke teleurstelling kunnen zijn. Maak een eerste selectie van een aantal wintertuinbedrijven, ga persoonlijk met hen om de tafel zitten en vraag of u hun bestaande klanten mag raadplegen voor een referentie. Het is ook van vitaal belang om één van hun sites te bezoeken om het vakmanschap persoonlijk te controleren. Ontdek vervolgens ook alle overige diensten die u nodig heeft door te onderzoeken wat er wordt aangeboden voor andere diensten, zoals verzekeringen, garanties en klantenservice, voordat u uiteindelijk een keuze maakt.

4.            Denk aan uw meubels

Het lijkt misschien verstandig om een compromis te sluiten over de grootte van uw nieuwe wintertuin als u een beperkt budget heeft. Te moeten toegeven dat u beter een halve meter extra had kunnen inbouwen, vooral als uw meubels niet passen, is echter super frustrerend. Als u grote meubelstukken hebt, moeten die tegen een stevige muur staan, dus zorg er bij het ontwerpen voor dat u voldoende muurruimte inruimt voor uw favoriete boekenplank of uw zeer zware bankstel.

5.            Toekomstig onderhoud negeren

Elke constructie vereist doorgaans een zekere mate van onderhoud. Om de kosten en frequentie van onderhoud te minimaliseren, gebruikt u aluminium alternatieven voor de meeste constructies, zoals goten (vermijd plastic), en aluminium voor uw dakbedekking. Gebruik hardhout voor alle houten delen van de constructie en zorg ervoor dat u de garanties en waarborgen van de fabrikant controleert en bevestigt.

6.            Het landschap negeren

Tijdens en voor de bouw heeft u vaak een ruimte nodig die moet worden vrijgemaakt voor het grondwerk van uw gebouw. Uiteindelijk wilt u niet dat de ruimte rond uw serre een woestenij blijft als de bouw eenmaal is voltooid. Plan daarom de landschapsarchitectuur van tevoren en streef naar een naadloze verbinding tussen uw wintertuin en het buitenleven of tuin.

Ziezo, neem de tijd om ervoor te zorgen dat u, wanneer u de weg van de wintertuin inslaat, zorgvuldig alles hebt gecontroleerd wat nodig is, en dat uw controlelijst klaar en afgestoft is.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Last modified: 29 september 2021